Σουρεαλιστικές Συνεντεύξεις

Sonder
sonder interview

Πρώτη δημοσίευση: http://successfulattempt.blogspot.gr/2017/06/sonder.html

Ο αγαπητός Γιάννης Σοντέρης, κατά ραπ κόσμο γνωστός και ως Sonder, είναι (από) παιδί χλωμό και νευρικό και διάφορα άλλα πράγματα. Αποφάσισε να το ξεπεράσει με δημιουργικό τρόπο, φυσικά απέτυχε, αλλά τουλάχιστον έφτασε στο σημείο να κυκλοφορεί σε λίγες μέρες τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

Sonder – Υπεραξιοπρέπεια – 11/6

Έτυχε να τον γνωρίσω πριν μερικά χρόνια και τέλος πάντων, ειδικά τα καλοκαίρια κάναμε αρκετή παρέα και εν’ τέλει γίναμε φίλοι. Αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε την τύχη να έχουμε real life αυτή την συνέντευξη και όχι απλά απαντήσεις σε ερωτήσεις που του στείλαμε, που είναι και ο τρόπος που συνήθως γίνονται οι σουρεαλιστικές συνεντεύξεις στο μπλογκ.

Παλιότερα ο Sonder δεν ερχόταν στα live που ήταν να παίξει (όχι ότι είχε και πολλά κομμάτια) γιατί έδινε πανελλήνιες. Εδώ και καιρό τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθότι τον έχει βάλει σε σειρά η αποχή του απ’ το πανεπιστήμιο και η παρουσία-συμμετοχή του σε μια νέα συνεργατική κολλεκτίβα καλλιτεχνών που κυρίως ασχολούνται με το χιπχοπ, το Λειμπελ.(ναι έτσι λέγονται). Από εκεί θα κυκλοφορήσει και ο δίσκος του, με τίτλο «Υπεραξιοπρέπεια».

Για να δούμε τι έχει να μας πει ο Γιάννης:

Λοιπόν ξεκινάμε, δεν νομίζεις ότι μιλάς υπερβολικά πολύ για την πρέζα στο δίσκο σου; Νέο παιδί είσαι, τίποτα άλλο δεν σε απασχολεί;
Με απασχολεί το φαινόμενο των ναρκωτικών γενικά, υπάρχει ένα καθαρά κοινωνιολογικό ενδιαφέρον. Πανεπιστημιακό θα έλεγα. Θυμάμαι όταν πήγαινα στο Μενίδι για να συνοδεύσω φίλο μου για να πάρει πρέζα, τα πρεζόσπιτα γεμάτα με εικόνες αγίων και γιαγιάδες να μου δίνουν ευχές και ηρεμιστικά χάπια ήταν μία σπάνια ευκαιρία για κοινωνιολογική μελέτη. Έπειτα να τρέχω σε πιάτσες για να πάρω υποκατάστατα για να κόψει την πρέζα φίλος μου, Είχα καταφέρει να πάρω έκπτωση από μια πρεζού στα υποκατάστατα. Οταν την ρώτησα πόσο χρονών με κάνει, είπε «26-27». Αυτό με ερέθισε πολύ. Αν ηταν 10 χρόνια μικρότερη, αν είχε κάνει μπάνιο και αν είχε όλα της τα δόντια, άνετα την άφηνα έγκυο.
Εν κατακλείδι, είμαι ένας επιστήμονας.

Θα επιμείνω λίγο ακόμα, ας πούμε ότι ακούν τον δίσκο σου χίλια διαφορετικά άτομα, στα εκατό θα αρέσει αυτή η ψιλο-μπάροουζ, πρεζέικη ατμόσφαιρα, ε στατιστικά στον έναν απ’ τους εκατό θα ενισχύσεις την πολιτισμική συμπάθεια προς την «φάση». Κι άμα κάτσει μπορεί και να έχει λιγότερες αναστολές να πιεί. Σκέψου τώρα να πάει να πάει καλά ο δίσκος, να βγάλεις τρία ή τέσσερα ακόμα καλύτερα σόλο τα επόμενα χρόνια. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα έχεις βάλει το χεράκι σου σε μερικές δεκάδες θανάτους από οβερντόουζ μέχρι να κλείσεις την καριέρα σου. Αξίζει ρε Γιάννη; Προλαβαίνεις να σταματήσεις ξέρεις… Η ερώτηση είναι πόσο αρνητικά πιστεύεις ότι θα επιδράσει ο δίσκος στην επαναστατημένη εργατική τάξη, αν δεν έγινε σαφές.
Πιστεύω πως ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Εγώ περιγράφω αυτό που βιώνω και αυτό που βλέπω. Έχω ένα κόμπλεξ: να είμαι πάντα ειλικρινής στο ραπ. Από κει κι έπειτα, θαρρώ πως μεγαλύτερη θετική επίδραση στο κίνημα έχει ένα κομμάτι/ένας δίσκος/ένας καλλιτέχνης ο οποίος σε αναγκάζει να δεις την σκατίλα κατά-ματα, να φρικάρεις απ’τα νεύρα και όχι απ΄την κατάθλιψη, να κουμπώσεις δυο χάπια, να πιεις μια γραμμή ή ό,τι άλλο γουστάρεις και να εκραγείς ως γυμνός καμικάζι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, παρά να έχεις κάποιον καλλιτέχνη απλά να σου φωνάζει «ΣΗΚΩ ΑΠΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΣΗΚΩ ΣΗΚΩ ΣΗΚΩΩΩΩΩΩΩΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.» Πριν ξεσηκωθεί κάποιος απέναντι στην σκατίλα, πρέπει να έχει ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ την σκατίλα.Πίστευω θα οφελήσει περισσότερο τον ακροατή και το «κίνημα» η ικανότητα μου να πλάθω συγκεκριμένες γλαφυρές εικόνες, παρά να δίνω εντολές.

Επίσης, πριν είπα την έκφραση «γυμνός καμικάζι». Θέλω να σκεφτείτε που μπορεί να έκρυψε τα εκρηκτικά του. ΝΑΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Λες ότι ραπάρεις σταλινικά ενώ οι άλλοι ραπάρουν ελληνικά και τα ρέστα. Ωραία όμως τελικά το έχεις πιο πολύ με την ελληνική γλώσσα ή με το μαρξισμό-λενινισμό; Με το χέρι στην καρδιά.
Εχω ταυτίσει τον μαρξισμό με τον υλισμό και τον υλισμό με την ιδέα του να κάνω ο,τι γουστάρω αν με συμφέρει. Μ’ αρέσει να εκφράζομαι με τα ελληνικά, μ’ αρέσει να εκφράζομαι όμως και με μπουνιές. Συνήθως το να εκφραζομαι με ελληνικά με αφηνει πιο νευριασμένο, λειψό και σκατίφλωρα.

Στο ίδιο κλίμα, ας δούμε τέσσερεις μεγάλες προσωπικότητες του σταλινισμού και του ελληνισμού.
Παναγιώτης Χατζηστεφάνου
Βλαντιμίρ Πούτιν
BD Fox moor (Μιχάλης Μυτακίδης)
Milo Yiannopoulos(Μίλων Γιαννόπουλος)
Το χουμε; Τώρα θέλω να μου δώσεις ποσοστά επί της % με το πόσο ανήκει ο καθένας τους στο πνεύμα του Σταλινισμού και πόσο στου ελληνισμού, αν βλέπεις να ισορροπούν απόλυτα, πες 50-50 πχ.

Χατζηστεφάνου: 0% Σταλινισμός -100% Ελληνισμός
Βλαντιμίρ Πούτιν: 0% Σταλινισμός -100% ορθοντοξ μπραδερ
BD Foxmoor: 90% Σταλινισμός – 10% Ποίηση του Σολωμού
Milo Yiannopoulos: 0% Σταλινισμός – 100% Παιδόφιλος – 1000% ελληνισμός

Και τώρα με άριστα το δέκα τι βαθμολογία θα έδινε ο καθένας απ’ τους παραπάνω στο δίσκο σου; πες και μια σύντομη αιτιολογία ρε παιδί μου
Ο Χατζηστεφάνου θα τον λάτρευε γιατί είναι παλαβός, θα του βαζε «δέκα». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει χιούμορ αλλά φαίνεται άνθρωπος που εκτιμάει την βία και τις εκρήξεις θυμού, θα του έβαζε ένα «πέντε» λόγω κάποιων κομματιών. Ο BD Foxmoor θα λάμβανε σοβαρά υπ’οψιν του το παρελθόν μου ως low bapper, την στήριξη που είχα δώσει το κίνημα σαν παιδί κι εγώ, το λαηβ που έχω παίξει με τον Τοτεμ, και θα μου έλεγε να πάω να γαμηθώ. Ο Μιλος Γιαννοπουλος θα προσπαθούσε να ακούσει τον δίσκο αλλά θα έκανε συνέχεια pause για να εξηγήσει στο εκάστοτε γκρουπ που τον ακολουθεί για να τον λιντσάρει την διαφορά μεταξύ «εφήβων» και «παιδιών». Στο τέλος θα του έβαζε δέκα.

BTW, μια που πιάσαμε το δίσκο, τη θυμάσαι αυτή την τάξη που παράγει τα πάντα κατά Μαρξ, την εργατική, πες ότι την είχες ολόκληρη ενσαρκωμένη σε έναν άνθρωπο. Θα ήθελες να έχει αυτός κάποιο ρόλο στο δίσκο σου, ποιόν και γιατί
Την έχω ενσαρκωμένη σε έναν άνθρωπο. Στο Βδέλυγμα. Και το ανάγκασα να αναλάβει την παραγωγή όλου του δίσκου. Από αυτόν πήρα την υπεραξία και την κόλλησα στον τίτλο Γιατί είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει. Αυτή είναι η απάντηση μου στο «γιατί τον έβαλα να δουλέψει ανυπολόγιστες ώρες τζάμπα.»

Αν το δικαίωμα στην έκτρωση ήταν φρούτο θα ήταν… ;
Γκρεηπφρουτ. Κάνει καλό, έχει βιταμίνες, έχει κάποια ένζυμα τα οποία αυξάνουν την δόση των αγχολυτικών στο αίμα σου, ενισχύοντας την δράση τους χωρίς να χρειαστεί να κουμπωθείς παραπάνω, αλλά η διαδικασία για να το φας είναι ξινή κι απαίσια. Ακριβώς όπως οι εκτρώσεις.

Το δικαίωμα στην ευθανασία όμως;
Μπανάνα, γιατί το σχήμα της μοιάζει με πούτσα.

Το δικαίωμα να αρέσουν σε κάποιον οι FFC το στηρίζεις;
Διαφωνώ με το να αρέσουν σε κάποιον οι FFC, άλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα του να του αρέσουν.

Οκέι. Απ’ ότι έχω καταλάβει ούτε οι ΖΝ δεν σ’ αρέσουν, γιατί όμως; Έστω ο Τάκι Τσαν και ο Υποχθόνιος.
Ο Τακι Τσαν είναι ο πιο overrated ραππερ στο ελληνικό χιπχοπ. Επίσης είχε κάνει βιντεομπλογκ στο οποίο στόχος του ήταν να αδυνατίσει, και απέτυχε. Δεν μ’ αρέσουν ούτε οι άνθρωποι που αθετούν τον λόγο τους, ούτε οι χοντροκώληδες. Ο Υποχθόνιος έχει υπερβολικά αντιπαθητικό κενό ανάμεσα στα δόντια. Επίσης ραππάρουν σκατά. Έτυχε απλώς να γεννηθούν πριν 20 χρόνια. Και να έχουνε τώρα τις γούνες, τα χρυσά, τον αιώνιο σεβασμό, ο Τάκης οικογένεια, τρία παιδιά, λεφτά, κλπ. Είναι άδικο. Κάνω καλύτερο ραπ απ’ αυτούς. ΕΓΩ αξίζω πραγματικά τις γούνες. τα χρυσά και τα παιδιά του Τάκη Τσαν.

(Στον έρωτα) Προλετάριες ή Μικροαστές; (αστές δεν υπολογίζω καν εντάξει)
Οτιδήποτε αρκεί να μην είναι γκρούπιζ και να μην έχουν πάει με άλλο ράππερ. Ή να μην με κερατώνουν με τους παραγωγούς μου. Α, άλλος ένας λόγος που το Βδέλυγμα είναι ο καλύτερος συνεργάτης και φίλος μου.

Αυθεντικά ερωτικά κομμάτια, ο δύσκολος δρόμος για την επιτυχία 😉

Αν ήσουν Βενζοδιαζεπίνη, ποια θα ήσουν; Πες και γιατί αλλά δεν ξέρω αν στέκει το γιατί χημικά.
Θα ήμουν η φλουνιτραζεπάμη (στην Ελλάδα λέγεται φθοριονετραζεπάμη βασικά, πρόσφατα το έμαθα.) Η ουσία των hipnosτedon, vulbegal, rophynol κλπ. Η ουσιά που έγινε διάσημη σαν «roofie», το «date rape drug». Το οποίο δεν ισχύει γιατί ρίχνω συνέχεια μπούμπλε στο ποτό μου και δεν με έχουν βιάσει ποτέ νομίζω. Τέλος πάντων, ναι, θα ήμουν αύτη η ουσία γιατί όταν την παίρνω σκέτη αντί να δρα ως υπνωτικό με τσιτώνει (πολλές φορές πίνω μπούμπλε πριν πάω πυγμαχία, είναι πολυ κακό στο αναπνευστικό σύστημα και στην καρδιά άλλα έχει πολύ πλακά να ρίχνω μπουνιές μπουμπλαρισμένος). Εν αντιθέσει, όταν συνδυάζω την φθοριονιτραζεπάμη με χόρτο, με πιάνει υπνωτικά, και έπειτα από μίση καρτέλα και 2 γραμμάρια χόρτο μπορώ να κοιμηθώ αγνοώντας τις χρόνιες αϋπνίες και τους εφιάλτες μου. Συνοψίζοντας λοιπόν, πίνω τα χάπια μου, παίζω τις μπουνιές μου, ξαναπίνω τα χάπια μου, πίνω το χόρτο μου και περιμένω να δω τι θα πάθω σε λίγα χρόνια.

Για τη δημιουργία του δίσκου, δε σε ρωτάω για τον τίτλο έχω βαρεθεί να ακούω την εξήγηση, συνεργάζεσαι με τον Renegade, τον Δημήτρη Πάσχο, τον Βδέλυγμα και αναφορικά με τα γραφιστικά κλπ με τον Φρανκ. Με τι φυτό/λουλούδι/ κλπ θα παρομοίαζες τον καθένα από αυτούς;
ΡενεγκεΪντ: Λευκός κρίνος.
Πάσχος: Μανδραγόρας.
Βδέλυγμα. Κόκκινο Τριαντάφυλλο.
Φρανκ: Ινδική Κάνναβη

Και σε ποιανού τον τάφου θα αφιέρωνες το καθένα από αυτά;
Στους τάφους των αγέννητων παιδιών μου. Δηλαδή, ε, στους υπονόμους; Δεν ξέρω τι τα κάνουν τα έμβρυα μετά την έκτρωση. Θα τα πέταγα στην τουαλέτα, τέλος πάντων. Τα φυτά, όχι τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου ζουνε ήδη στους υπονόμους και εκπαιδευονται σκληρα, πνευματικα και σωματικα, μεχρι να φτασει η ωρα να αναδυθούν και ο κόσμος της Επιφάνειας να νιώσει την οργή τους.

Σε ένα υποθετικό σενάριο που έρχεται το τέλος του βιομηχανικού πολιτισμού (δεν ξέρω καν γιατί είμαστε τόσο αισιόδοξοι ότι είναι υποθετικό) και προλάβαινες να πάρεις σε μια τσάντα 5 πράγματα, ποια θα ήταν αυτά;
Το εννιάρι, τις σφαίρες, και 3 κουτιά απ’τις καλύτερες βενζοδιαζεπίνες που θα έβρισκα στο κοντινότερο φαρμακείο. Άφου μου τελειώναν οι βενζοδιαζεπίνες, θα χρησιμοποιούσα το εννιάρι για να αποκτήσω περισσότερες, και αυτή θα ήταν η ζωή μου. Γιατί νταξ, υποθέτω πως το τέλος του βιομηχανικου πολιτισμού θα μου έφερνε κάποιο παραπάνω στρες.

Ο Μπουκόφσκι είχε γράψει στην αρχή του Τοστ-Ζαμπόν, του βιβλίου του που αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια, μια αφιέρωση που έλεγε «Σε όλους τους πατεράδες». Εντάξει τον είχε ταλαιπωρήσει λίγο παραπάνω ο πατέρας του. Αν είχε εσένα για πατέρα ο Τσαρλς, τι τίτλο θα είχε το βιβλίο και πως θα ήταν η αφιέρωση;
Η αφιέρωση θα έμενε ίδια. Το βιβλίο θα λεγόταν σκέτο «ΖΑΜΠΟΝ»

Τελευταία και εύκολη-αναμενόμενη ερώτηση. Τι θα κάνεις ΑΦΟΥ βγει ο δίσκος. Να μαντέψω. Κάτι με πρέζα, σωστά;
Δεν έχω δοκιμάσει και δεν θα δοκίμαζα ποτέ πρέζα. «Αν δεν δοκιμάσεις κάτι, δεν μπορείς να εθιστείς σε αυτό.» Έπειτα από τον δίσκο θα πεθάνω, ή θα σκηνοθετήσω τον θάνατό μου. Και εφοσον έκανα μόλις αυτή την δήλωση, οταν πεθάνω ξαφνικά μία μέρα θα αναρωτιέστε αν όντως πέθανα ή αν το σκηνοθέτησα. Ή απλά θα με γράψετε στα αρχίδια σας γιατί δεν έχετε ιδέα ποιος είμαι.

Τελικά πλάκα έκανα, παίζει ακόμα μία ερώτηση, ποιό είναι το αγαπημένο σου κομμάτι απ’ την “Υπεραξιοπρέπεια” ;
Το «Ροκστάρ».

Τώρα είναι η τελευταία! Κατά βολική σύμπτωση το σιντί σου έχει 12 κομμάτια όσα και οι μαθητές του Ιησού… άρα με βάση την προηγούμενη ερώτηση μου, μαντεύεις φαντάζομαι και αυτήν;
Ο αγαπημένος μου μαθητής του Ιησού ήταν ο Ιούδας. Είχε τα αρχίδια να αυτοκτονήσει.

*ΑΝΤΙΟ ΣΟΝΤΕΡ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ*
Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, είσαι ο μοναδικός Έλληνας ποιητής που έχω διαβάσει ποτέ.
(Σημείωση του «ΦΦ», αυτό οφείλεται και στο ότι είμαι ο μόνος που του τα στέλνει στο chat, θέλω να πιστεύω πως αν έκανε το ίδιο ο Καβάφης δεν θα τον έκανε μπλοκ)

(αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει η συνέντευξη, όχι με έναν πάταγο κλπ κλπ κλπ)

Περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/leimpel/

Blog/Site: http://yperaksioprepeia.blogspot.gr/
FB: https://www.facebook.com/johns0nder/

Στον δίσκο συμμετέχουν οι εξής (με διάφορους τρόπους):

Bδέλυγμα:
Blog/Site: http://bdelygma.blogspot.gr/
FB: https://www.facebook.com/mcbdelygma

Δημήτρης Πάσχος:
FB: https://www.facebook.com/KomodoDragonK

Φρανκ:
Blog/Site: http://justfrank.gr/
FB: https://www.facebook.com/itsnotaswamp/

Renegade Instruments:
Blog/Site: http://renegadeinstruments.blogspot.gr/
FB: https://www.facebook.com/RenInst/

Γιάννης Ρουμπούλιας
rubus interview

Πρώτη δημοσίευση: https://successfulattempt.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html
Τον γνωρίσαμε ως Υάκινθο Σέκερη στον Πανίσχυρο Μεγιστάνα των Νίντζα – όπου έγραψε και το σενάριο και συμμετείχε και στην παραγωγή ως συνιδρυτής της Nostalgeek Productions (μαζί με τον Άρη Καπλανίδη). Τον ξαναείδαμε ως Αδάμαστο, στην ομώνυμη ταινία που βασίστηκε στη σειρά κόμικς που χει βγάλει ο ίδιος: τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα. Τον έχουμε πετύχει περιστασιακά σε έντυπα κι εφημερίδες, όπου δούλευε σα σκιτσογράφος. Και, τώρα πρόσφατα, τον ξαναείδαμε στο πρώτο τεύχος των Μυθοναυτών, ένα κόμικ σε στυλ steampunk αλά ελληνικά. Λέιντις εντ τζέντλεμεν, οι Επιτυχημένες Απόπειρες σας παρουσιάζουν σε μια αποκλειστική συνέντευξη τον πολυβραβευμένο σκιτσογράφο/ σεναριογράφο/ ηθοποιό Γιάννη Ρουμπούλια aka Rubus.

Περιέγραψε μας με λίγα λόγια τον εαυτό σου, ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη, με όρους αστροφυσικής.
Σούπερ Νόβα.

Αν ήσουν χαρακτήρας από κάποιο κόμικ ή ταινία σου, ποιός θα θελες να είσαι και γιατί;
Φυσικά ο Υάκινθος Σέκερης γιατί είναι ο Άρχων του Σουβλακίου και του Πιτόγυρου! Α! Και ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα!

Ίδια ερώτηση, αλλά τώρα μπορείς να είσαι χαρακτήρας από οποιοδήποτε κόμικ/ ταινία/ μυθιστόρημα/ έργο τέχνης θες.
Ο Τομ Μπομπαντίλ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, γιατί είναι στην κοσμάρα του και δεν τον αγγίζει τίποτα!

Αν ήσουνα ναρκωτικό, τι ναρκωτικό θα ήσουν και ποιός διάσημος μουσικός (Έλληνας ή ξένος, νεκρός ή ζωντανός) θα έκανε χρήση σου;
Θα ήμουν αυτό το πράγμα που παίρνει ο Κιθ Ρίτσαρντς και είναι πιο αθάνατος κι από τον Χαϊλάντερ!

Αν μπορούσες να δημιουργήσεις ένα νέο κίνημα που θα εδραίωνε την επανάσταση σε όλον τον πλανήτη, ποιά θα ήταν τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του;
ΦΑΪ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Νομίζω αυτό θα ήταν και το σλόγκαν της Επαναστάσεώς μου! Όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στο φαϊ! Στο φαϊ δε χωρούν διακρίσεις και σύνορα!

Τι ζώο (υπαρκτό ή φανταστικό) θα ήσουν αν δεν ήσουν άνθρωπος;
Δράκος φυσικά! Great Wyrm για την ακρίβεια, για να μιλήσουμε με περισσότερο Dungeons and Dragons όρους…

Κι αν ήσουνα το ζώο που διάλεξες, πόσο διαφορετικά θα έγραφες τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα;
Μα φυσικά θα έβαζα περισσότερους δράκους μέσα! Αλλά περίμενε… ΗΔΗ έχω αρχίσει να το γράφω διαφορετικά αφού το reboot της παλιάς σειράς βγάζει κάθε Σάββατο πρωί μια νέα σελίδα στο διαδυκτιακό χώρο του http://www.socomic.gr !

Πρωταγωνιστείς στην επόμενη ταίνια του Ταραντίνο. Πόσους σκοτώνεις και με ποιούς τρόπους;
Το όνειρό μου είναι να σκοτώσω τους περισσότερους από κάθε άλλη ταινία στην ιστορία του Χόλλυγουντ. Θα ξεκινούσα να τους ξεπαστρεύω με απλά μέσα αλλά θα κατέληγα να τους στέλνω στα θυμαράκια με τους πιο τρελούς τρόπους που μπορείς να φανταστείς (π.χ. Πυροβολώντας μαγικούς βιολετί μονόκερους από ένα ραβδί σε σχήμα βεντούζας απόφραξης). Έτσι για να έχει και climax!

Σ’ εξορίζουν απ’ τη γη και σε στέλνουν σε κάποιο μακρινό πλανήτη του Milky Way. Σου επιτρέπουν όμως να πάρεις μαζί σου για παρέα τρία ιστορικά πρόσωπα, και τρία φανταστικά. Ποιούς διαλέγεις και γιατί;
Τον Αλκιβιάδη, γιατί θα ήταν η πιο ευχάριστη παρέα, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, γιατί ήταν μια σούπερ καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα , τον Ρόμπερτ Χάουαρντ γιατί οι ιστορίες του θα μας έκαναν να νιώθουμε ωραία, την Ιππολύτη, γιατί πάντα ήθελα μια δυναμική αμαζόνα για σύζυγο, τον Τ800 για σωματοφύλακα και τον Γκοτζίλα για κατοικίδιο!

Ξυπνάς μια μέρα και δεν έχεις ιδέα που βρίσκεσαι. Συνειδητοποιείς πως είσαι παγιδευμένος σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο και δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Ψάχνεις γύρω σου και βρίσκεις ένα κινητό, που στις επαφές έχει μόνο έναν αριθμό. Καλείς και σου απαντάει ο Θεός. Τι του λές και τι τον ρωτάς;
Μεγάλε, τι θα γίνει με τους πολέμους; Αηδία κατάντησε! Κάνε κάτι, αλλιώς απολύεσαι!

Αν, για κάποιο λόγο, δε μπορούσες να ασχοληθείς με τις τέχνες, τι θα έκανες στη ζωή σου;
Δεν ξέρω… Ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου έξω από αυτό το χώρο.. μάλλον θα μιζέριαζα και θα είχα βαρύτατης μορφής κατάθλιψη…

Σε ειδοποιούν απ’ την Αμερικάνικη ακαδημία κινηματογράφου ότι ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα είναι υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Παίρνεις το αεροπλάνο μαζί με τον Άρη τον Καπλανίδη, πάτε στο Χόλυγουντ, στην τελετή των βραβείων, και τελικά κερδίζετε. Τι λες στο λόγο σου μετά την απονομή;
Ευχαριστώ το Σουβλάκι για όλη την πρωτεΐνη που μου χάρισε! ΦΑΪ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! (και κάπως έτσι ξεκινά η Επανάσταση που λέγαμε.. χεχε)

Δεν έχω διαβάσει ακόμη την τελευταία σου, απ’ όσο ξέρω, δουλειά, τους Μυθοναύτες. Οπότε, θέλω να μου πεις λίγα πράματα γι’ αυτήν όπως:
-Αν ήταν αμάξι, τι μάρκα και τι μοντέλο θα ήταν;

Δε σκαμπάζω γρι από αμάξια όμως! Οπότε μάλλον θα ήταν μια υπέροχη μαύρη φοράδα. (Going retro here…)

-Αν ήταν καρέκλα, πόσο αναπαυτική θα ήταν;
Αα, θα ήταν αναπαυτική πολυθρονάρα, από αυτές που βγάζουν απο κάτω και πτυσσόμενο σκαμπουδάκι για τα πόδια!

-Αν ήταν συγκρότημα, τι μουσική θα έπαιζε;
Α κι αυτό είναι εύκολο! Θα ήταν οι Villagers of Ioannina City! Τα σπάνε!

-Αν ήταν θεός, σε ποιά πολυθεϊστική θρησκεία θα άνηκε;
Μάλλον ο θεός Διόνυσος. Γιατί τη διακρίνει μια ευχάριστη, διασκεδαστική ελληνικότητα.

-Αν ήταν άνθρωπος, τι ύψος θα είχε και πόσο συχνά θα έκανε σεξ;
Αδυνατώ να καταλάβω ποιά σχέση έχει το ύψος με τη συχνότητα του σεξ… Μάλλον γερνάω!

Αποκάλυψε μας μια απ’ τι πιο φρικτές/ σιχαμερές/ σαδιστικές/ διαβολικές σκέψεις που έκανες τον τελευταίο μήνα.
Να φάω μπάμιες!

Ποιά η γνώμη σου για τους ΖΝ;
Τι είναι ΖΝ;

Μαθαίνεις ότι η πρώην σου, με την οποία διατηρείς ακόμα φιλικές σχέσεις, έχει ένα πανούργο σχέδιο για την υποδούλωση του ανθρωπίνου είδους, το οποίο είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα πετύχει. Πώς αντιδράς;
Υποδούλωση σε ποιόν; σε αυτήν; και γιατί μου λέει το σχέδιό της; όπως και να’ χει τη σταματάω με φωτιά, ατσάλι και γυμνές γροθιές!

Αν “πρέπει να φανταστούμε το Σίσυφο χαρούμενο”, τότε πώς πρέπει να φανταστούμε το βράχο που σπρώχνει;
Αντί για βράχος σκέψου αν είναι ένα τεράστιο χάμπουργκερ το οποίο όση ώρα το σπρώχνει στην κορυφή το τρώει. Όταν φτάσει στην κορυφή ξαναγίνεται ολόκληρο και κατρακυλά πάλι κάτω. Ο Σίσυφος μέχρι να ξαναπάει κάτω, έχει χωνέψει ότι έχει φάει και ξαναπεινάει. Άρα ξανατρώει το χάμπουργκερ που ξανασπρώχνει πάνω. Ιδού. Σίσυφος ευτυχισμένος!

Τελικά, οι προλετάριοι έχουν τίποτα να χάσουν;
Μόνο πολύτιμο χρόνο! Πρέπει να τον διαχειριστούν πιο σωστά!

Από που κλάνει το μπαρμπούνι;
Σε ποιά διάσταση;

Κλείνοντας, θα σου κάνω για αλλαγή μια σοβαρή ερώτηση. Τι ετοιμάζεις αυτόν τον καιρό και ποια τα (καλλιτεχνικά) σου σχέδια για το μέλλον;
Αυτή την εποχή ετοιμάζω τους επόμενους Μυθοναύτες, το επόμενο άλμπουμ των Χρονικών του Δρακοφοίνικα, καθώς και μια σειρά από συνεργασίες στον κινηματογραφικό χώρο του εσωτερικού και του εξωτερικού αλλά δυστυχώς δε μπορώ να αποκαλύψω πολλά πάνω σε αυτό. Υγεία να ‘χουμε κι όλα θα γίνουν! Cheers!

Larry Cool
larry cool interview

Πρώτη δημοσίευση: http://successfulattempt.blogspot.gr/2015/02/larry-cool.html

Ο Λάρρυ δεν έχει φανερώσει ποτέ σε κανέναν το πρόσωπό του όχι γιατί είναι τέρας ασχήμιας, αλλά γιατί δεν έχει καν πρόσωπο! Είναι τραγικό για τον ίδιο και τρομακτικό για τους άλλους. Είναι ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο! Σ’ όλη του τη ζωή πασχίζει μάταια να συμβιβαστεί μ’ αυτή τη βασική αναπηρία.

Εκτός από αυτή του την αναπηρία ο Λάρρυ έχει και την άλλη ιδιότητα του να είναι συγγραφέας μερικών πονημάτων που θα συζητηθούν ιδιαίτερα τον 23ο αιώνα. Με πολύ κόπο του κλείσαμε μια αποκλειστική συνέντευξη. Σουρεαλιστική; Ποιός να ξέρει;

Είσαι κουλ; τι σε οδήγει να γίνεις/να μη γίνεις; είναι κουλ να είσαι/ να μην είσαι;
Κουλ γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Κουλ σημαίνει να έχεις έναν ακάματο, αξιόπιστο πούτσο-εργάτη. Κουλ σημαίνει να σ’ αγαπάνε οι γυναίκες για τον πούτσο σου κι όχι για το μυαλό σου.

Αν ήσουν ο πατέρας του Νέμο στο ψάχνοντας το νέμο θα τον έψαχνες;
Τι μαλακίες είναι αυτές; Γιατί να το ψάξω το κωλόπαιδο; Έφυγε κι ησύχασα!

Πες μου τον αγαπημένο σου αριθμο ανάμεσα στο 1 και στο 10.
Ανάμεσα στο 1 και στο 10 στέκει περήφανα ο ουρανοξύστης αριθμός, 40! Ναι, γιατί 40 παλληκάρια πήγανε να πατήσουνε την Τροπολιτσά.

Και τώρα από αυτον πες μου αντίστοιχους τρόπους εξόντωσης της ανθρωπότητας που περιλαμβάνουν φρούτα.
Ένα και μόνο φρούτο ήταν αρκετό για να διαλύσει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το μήλο που πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ. Πολλοί ρίξανε τότε το φταίξιμο στην Εύα· άλλοι στον πονηρό όφη και λίγοι στον Αδάμ. Κανείς όμως δεν κατηγόρησε το πούστικο το μήλο που μας χαντάκωσε όλους.

Ποιός πλανήτης θα εντασσόταν στο κίνημα του Ονειρισμού, τι χρώμα σημαίες θα επέλεγε για τις κοινές σας πορείες και ποιό πιστεύεις ότι θα ήταν το βασικό κίνητρο για τη συμμετοχή του.
Άλλη μαλακία ερώτηση!
Το μήνυμα του Ονειρισμού είναι ένα: η πραγματικότητα είναι ένα όνειρο, όπου ονειρευόμαστε ότι υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Είναι η ίδια αδυναμία που νιώθουμε στον ύπνο μας όταν θέλουμε να κινηθούμε και δεν μπορούμε.

Ο Ονειρισμός σαν κίνημα υπάρχει από τότε που ο Θεός είπε να ρίξει έναν μεσημεριανό υπνάκο κι ονειρεύτηκε τον κόσμο.

Από 10(τέλεια) έως -10(απαίσια) βαθμολόγησε την συμπάθεια που τρέφεις/αισθάνεσαι για τα παρακάτω άτομα/οργανωσεις. Αν θες αντί για συμπάθεια να γράψεις έλξη ή πνευματική εκτίμηση όπως πχ για το Ισραήλ είναι επίσης λογικό να βαθμολογήσεις έτσι.
Όμηρος
Fidel Kastro
Γιάννης Ψυχάρης
Εκείνες οι φίλες μου που είχαν κάτσει μαζί μας τότε στα εξάρχεια στο φλοράλ (σου ξαναστέλνω φώτο αν δεν θυμάσαι αλλά θα’ ναι σα να κλέβεις)
Νόπη Φουντουκίδου
Χέμινγουει
Αδόλφος Χίτλερ
Μπακούνιν
Ναταλία Γερμανού
Δημήτρης Κουτσούμπας
Έλλη Παπαγέλη
Charlie Hebdo
Μωάμεθ
ISIS
Ισραηλ
Πλιάτσικας

Άκου φίλε Φώντα, εκείνες οι κοπελιές ήταν πολύ ωραία κορίτσια αλλά εσύ μου φάνηκες λίγο δειλός. Σε συμβουλεύω λοιπόν, να δείξεις περισσότερο θάρρος και να τους πεις ξεκάθαρα ότι είσαι ερωτευμένος με τη μία (τουλάχιστον) γιατί μετά θα ’ναι αργά. Και συμβουλεύω κι εσάς κορίτσια να εκτιμήσετε σωστά τον Φώντα γιατί είναι παλληκάρι με ευαισθησίες.

Τώρα, η Νόπη Φουντουκίδου είναι από τις καλύτερες ποιήτριες που έχουμε, και την παρακαλώ να συνεχίσει να χτυπάει γερά και δυνατά στην καρδιά τού κτήνους.

Τι υπουργείο θα αναλάμβανες, ποιά θα ήταν η πρώτη αλλαγή που θα έκανες στη διακόσμηση
του και ποιός το πρώτος νόμος που θα πέρναγες αναφορικά με τα κατοικίδια ζώα.
Βασικά εγώ, μόλις αναλάβω το υπουργείο πολιτισμού –επειδή το κτίριο μέσα κι έξω είναι άχαρο- θα το τιγκάρω στο μπαρούτι και θα το μετατρέψω σε στυλ “κεραμιδαριό”. Κι ο πρώτος νόμος που θα περάσω θα ’ναι η αποποινικοποίηση της κτηνοβασίας για να μπορούμε να γαμάμε ελεύθερα τους πολιτικούς.

Είσαι κοντά σε μια ιδιαιτέρως όμορφη νεαρή κοπέλα (παίρνω ως δεδομένο απ’ τα βιβλία σου το ότι είσαι straight) που δείχνει έντονο σεξουαλικο ενδιαφέρον για εσένα και τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Ξέρεις ωστόσο ότι ειναι εξωγήινη και έρχεται από άλλο πλανήτη. Τι κάνεις;
Τη γαμώ χωρίς κουβέντα (δεν ξέρω τη γλώσσα της).

Ίδιο σενάριο με πριν αλλά είσαι εσύ ο εξωγήινος.
Στέλνω τη μακριά εξωγήινη πούτσα μου και την γαμώ εξ αποστάσεως.

Ποιό πολιτικό κόμμα προσεγγίζει περισσότερο το μηδενισμό, ποιό το φρουδισμό και ποιό τον αντισπισιμό από αυτά που κατεβαίνουν στις εκλογές.
Ρε Φώντα, τί μαλακίες ειν’ αυτές; Πάμε παρακάτω…

Πόσο σκατά είναι να είσαι συγγραφέας;
Η μόνη σωστή ερώτηση μέχρι τώρα…
Ο σωστός ο συγγραφέας δεν γράφει με το αίμα του· αυτά είναι μαλακίες που λένε οι ατάλαντοι… Εγώ για παράδειγμα κάθομαι με τις ώρες στην τουαλέτα και μετά το χαρτί υγείας το δένω και το κάνω βιβλία, Γι αυτό έχουν αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά που τόσο αγαπούν οι βιβλιόφιλοι. Σπάνιες στιγμές αχαλίνωτης ευφορίας στην τουαλέτα…

Πόσο συγγραφέας είναι το να είσαι σκατά;
Κοίτα Φώντα, το τέλος τού κόσμου είναι κοντά. Ένα απειρομέγεθες πουλί, το Γκρανκάσα, πετά μέσα στο αχανές, σκοτεινό διάστημα. Τον Αύγουστο του 2015 θα περάσει πάνω από τη γη και θα μάς χέσει. Θα θαφτούμε όλοι, πλούσιοι και φτωχοί, κάτω από τόνους σκατών κι ο ανθρώπινος πολιτισμός θα εξαφανιστεί εντελώς.

Τελευταία ερώτηση και είναι η αντίστοιχη που έχουμε στο μπλογκ μας για το κοινό, στη βάζω και σενα.
Ειμαστε όλοι…

Είμαστε όλοι φούσκες που κάνει ένα παιδί σε μια παραλία. Μας παρασύρει ο άνεμος ενώ στην επιφάνειά μας ιριδίζουν όμορφα χρώματα. Κι απότομα παφ..! σκάμε χωρίς ν’ αφήσουμε τίποτε

 

Άνευ Φθοράς

anef fthoras interview
Πρώτη δημοσίευση: http://successfulattempt.blogspot.gr/2014/07/blog-post_28.html

Ο Άνευ Φθοράς είναι ένα παλικάρι που διαβάζει καμύ, ασχολείται με το ραπ και υπερασπίζεται την επτανησιακή σχολή(Σολωμός και λοιπά παλικάρια) κάθε φορά που φτάνει εκεί η κουβέντα(όχι πολύ συχνά).  Στον ελεύθερο χρόνο του, μας επιτρέπει να τον φωνάζουμε Γιάννη και να φυτοζωούμε παρέα του στο πολύ ευχάριστο και γόνιμο περιβάλλον της φιλοσοφικής Αθηνών. Τα παρακάτω είναι οι απαντήσεις του σε ένα σουρεαλιστικό ερωτηματολόγιο με αφορμή μέσα σε όλα και το δίσκο του.

Πώς σε λένε, Σε ποιά διάσταση υπάρχεις, τι νόμους έχετε εκεί για την ευθανασία και γιατί;
Κατά ένα μυστήριο λόγο με ονόμασαν Γιάννη  αλλά αυτάρεσκα χωρίς να ισχύει με αποκαλώ  Άνευ Φθοράς!  Πιθανώς σε μία ουτοπραγματική διάσταση χωρίς καθόλου νόμους και χωρίς ευθανασία

Ποιό είναι το αγαπημένο σου αντικείμενο και ποιά είναι η καρδιά του;
Αγαπημένο αντικείμενο μιά κόλλα χαρτί  με καρδιά τους στίχους

Αν είχες την καρδιά του αγαπημένου σου αντικειμένου αντί για τη δικιά σου, τι νομίζεις ότι θα άλλαζε πάνω σου;
Λογικά το ύφος μου, θα ήταν πιο σκοτεινό και μελαγχολικό κι όχι μίζερο όπως τώρα ( αλλά μήπως σκοτεινή, μελαγχολική και μίζερη δεν είναι και η ζωή μας;; )

Έχεις ξεχάσει ποτέ εσώρουχα σε σπίτι γκόμενας/γκόμενου/γκομεν@; αν ναι τι πιστεύεις ότι νομίζουν για σένα τώρα, αν όχι πιστεύεις ότι τα ευχαριστεί η συγκατοίκηση μαζί σου και γιατί.
Προς το παρόν όχι! Υποθέτω πως ναί  εφόσον μοιραζόμαστε ανά  τακτά χρονικά διαστήματα όλες τις  σαδομαζοχιστικές μας φαντασιώσεις


Πώς οργανώνονται τα όνειρα;
Πάντως όχι συνδικαλιστικά, ίσως με τις δομές μιάς κολλεκτίβας  ξεφεύγοντας από την ατομική δραστηριότητα


Πώς ονειρεύονται οι οργανώσεις (κάθε τύπου);
Κυρίως ουτοπικά γι αυτό και δεν πετυχαίνουν ποτέ


Τι είναι ο οργασμός; Ποιά η σχέση του με τον καφέ και τις νεράιδες
Εξωτερίκευση της σαρκικής ορμής μέσω του ήχου. Με τον καφέ η σχέση θα ήταν μάλλον σχέση αιτίου-αποτελέσματος ενώ με τις νεράιδες  ανύπαρκτη!


Στην κλίμακα από -10 έως 10, βαθμολόγησε τους παρακάτω:
Τζίμης Πανούσης
4
Λένιν 7,3
Τον Φρανκ από το θδ 7,333
Τον μέσο υπάλληλο της Πολιτείας (βιβλιοπωλείο) 7
Φρόιντ 8
Τον Δερβίση (με βάση ότι έχεις διαβάσει) 8
Μαρκήσιος Ντε Σαντ  8,5
Ντεμπόρ 7
Ρομπέν των Δασών 7,2
Καμύ 9
Το Σαββόπουλο 7
Τους εργαζόμενους στη βιομηχανία του Θεάματος 8.9
Το ίδιο το θέαμα -10
Τη μάνα του Φώντα 10 με τόνο


Αν το αλκοόλ ήταν στρατιώτης της επανάστασης, σε ποιό μέτωπο θα πολεμούσε στον ισπανικό εμφύλιο (αναλυτικά);
Το αλκόολ ως κύριο μέσο ανάδυσης της ελεύθερης σκέψης, του παρορμητισμού και του αυθορμητισμού θα πολεμούσε σαφώς δίπλα στο πλευρό των αναρχικών/κομμουνιστών κι αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο ίσως και μόνο τότε θα πετύχαινε το όλο εγχείρημα!

 

Αν η αγάπη ήταν το κράτος, τότε τι θα ήταν το ΚΚΕ;
Ανώτατο  συμβούλιο εργοστασίου παραγωγής προφυλακτικών


Αν το ΚΚΕ ήταν η αγάπη, τι θα ήταν το κράτος;
Οιδιπόδειος έρωτας

Αν οι άνθρωποι δεν πέθαιναν ποτέ, τι πληθυσμό θα είχε σήμερα ο πλανήτης, ποιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα θα επικρατούσε και πώς θα ήταν ο θεσμός της οικογένειας.
Αν δεν πέθαιναν οι άνθρωποι σίγουρα θα σκοτώνονταν μεταξύ τους(ως βίαια κτήνη κάτα τον Χόμπς ). Ενδεχομένως θα επικρατούσε ένα σύστημα δουλείας και ο θεσμός της οικογένειας θα στηριζόταν σε πατριαρχικές δομές ή σε καταβολή από τους ίδιους τους δούλους όταν σηνειδητοποιούσαν τη δύναμη τους ( πιθανώς τότε θα την συνειδητοποιούσαν )

3 γνωστά πρόσωπα τα οποία θα μισούσαν το δίσκο σου
Βέρθερος, Ιησούς, Φράνκ ( για τον ιδεαλισμό )


3 γνωστά πρόσωπα τα οποία θα τον λάτρευαν
Γκαίτε, Ουγκώ, Ναπολέον

Με ποιο ερωτικό βοήθημα μοιάζει το ραπ; (γενικά)
Με δονητή, εφόσον κρατάει τον κοινωνικοπολιτικό του χαρακτήρα


Με ποιό ερωτικό βοήθημα μοιάζει το δικό σου ραπ
Με μαστίγιο, για τους φασίστες

Περιέγραψε το μαλλί που θα είχε ο δίσκος σου αν ήταν άνθρωπος.
Δεν θα είχε μαλλί προφανώς, με τόση κατάθλιψη θα είχε πέσει όλο


Περιέγραψε τώρα και τι πόλεμος θα μπορούσε να ήταν.

Εκ πρώτης όψεως  Ναπολεόντειος αλλά πιθανώς θα κατέληγε σε αγώνα για τη δημιουργία κομμούνας ( σαν της Πρασινής ξέρω γω )

Τι στόχους έχει το μέλλον για σένα.
Να μου  βρεί επιτέλους έναν στόχο για να συνεχίζω να ασχολούμαι με το ράπ

Τον δίσκο του μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ: http://www.hiphopmusical.eu/content/aney_fthoras_mayro_aspro_download

 

Αόρατος Εχθρός
aoratos exthros interview

Πρώτη δημοσίευση: http://successfulattempt.blogspot.gr/2014/04/blog-post_29.html

Ο Αόρατος εχθρός, ή κατά κόσμο Κώστας, είναι υπερήφανο μέλος του επαναστατικού φοιτηταριάτου στον τομέα της ιατρικής και σύντομα θα αποχωρήσει από αυτόν προσμένοντας την είσοδο του και τυπικά στο χώρο της ειδικευμένη εργασίας (θα χει και άσπρη ρόμπα).

Στο ενδιάμεσο όλων αυτών πρόλαβε να βγάλει ένα νέο δίσκο και να μας απαντήσει σε μερικές ερωτησούλες. Ας δούμε.
Αν ο εαυτός σου ήταν ένα άλλο πρόσωπο που θα ήθελες να τον είχες γνωρίσει;
Έτσι λάτρεις της μοναξιάς που θα ήμασταν κι οι δύο δεν πιστεύω ότι θα βρισκόμασταν ποτέ παρά μόνο τυχαία σε ένα live όπου θα ντρεπόμασταν και να χαιρετηθούμε…

Ποια είναι η παρούσα διανοητική σου κατάσταση και τι χρώμα έχει αυτή;
Τα τελευταία 3 χρόνια είναι αρκετά ικανοποιητική και μονίμως κίτρινη

Ποιός είναι/πώς μοιάζει ο ήχος της ευτυχίας για σένα ;
Ο ήχος της πόρτας που κλείνει πίσω μου όταν βγαίνω από το σπίτι

Καλύτερο μέρος για να κάνεις σεξ;
Το σαλόνι μου…το’χω γεμίσει κεράκια…

Καλύτερο βιβλίο για να διαβάσεις μετά το σεξ;
Chocofant

Καλύτερος δίσκος για να ακούσεις μετά το σεξ;
Μετά το σεξ προτιμώ ησυχία…(ξενερωτος;;;)

Ποιό θα ήταν το χειρότερο επάγγελμα του κόσμου για το Χριστό, τον Μαρξ, τον Μπακούνιν και τον Steve Jobs;
Για το Χριστό αγιογράφος, για τον Μαρξ κουρέας, για τον Μπακούνιν χορευτής και για τον Στηβ παρουσιαστής reality
Σου χτυπάνε την πόρτα οι παρακάτω άνθρωποι ένα βράδυ –δε μοιάζουν να έχουν απειλητικές προθέσεις-, ανοίγεις; Και γιατί
MalcolmX
Ναι. Έχω 3 κολλητούς wannabe καρδιολόγους…κάτι θα κάναμε
Eminem
Μόνο αν είχε μαζί του τη Rihana
Huey Newton
Λατρεύω όλα τα αιλουροειδή εκτός από τις γάτες… και μας λείπουν οι Μ.Π.
Μάο Τσε Τουνγκ
Εννοείται!!!Να μου υπογράψει και το «Κόκκινο Βιβλίο»
Ο Αρχιεαακιτης της σχολής σου
Βραδιάτικα συνδικαλισμό;;;;; Πόρτα!!! (no offence Θανασάρα)
Ένας που διώκεται για βιασμό
Γουστόζικο…ναι αλλά θα ξαγρυπνούσαμε με ψυχανάλυση φοβάμαι
Ένα θύμα βιασμου
Δε θα ερχόταν ποτέ στο εργένικο σπίτι μου…
Ένας που διώκεται επειδή είναι θύμα βιασμού
Και γιατί διώκεται;;;
Ιησούς Χριστός
Αν υπάρχει λες να χτυπήσει και πόρτα;;; Θα περάσει απ’τον τοίχο
Μωάμεθ
Λατρεύω χοιρινό και αλκοόλ…αν είναι να τ’ακούσω, υπάρχει κι η μάνα μου…Πόρτα!
Νταλί
Με λατρεία…μακάρι να μου έφτιαχνε και το εξώφυλλο του επόμενου δίσκου
Ο Μιχαλολιάκος
«Λάθος όροφος! Η γιαγιά μου μένει από κάτω!»
Ruggedman
ΑΓΑΠΗ!!!!!!!!!!
VinniePaz
Σεβασμός!!!!!!!!
Ο xplicit από στίχοιμα
Μπυρίτσα και free ως το πρωί…αν πηγαίναμε καπάκι στούντιο την επόμενη μέρα παρέα, ναι!
Ο μάνι
Ανάλογα τα κέφια…μάλλον ναι αλλά θα του άφηνα τασάκι και μπύρα και θα πήγαινα για ύπνο

Τι ζώο θα ήταν ο δίσκος σου, σε ποιόν πλανήτη θα κατοικούσε, τι θα έτρωγε, ποιά θα ήταν η ιδιοσυγκρασία του και  η στάση του απέναντι σε μια πιθανή συμβίωση με τους χόμο σάπιενς;
Θα ήταν φάλαινα, θα καταλάμβανε το ¼ της επιφάνειας ενός αστεροειδή, θα τρεφόταν με νεκρή αστρική ύλη και θα ήταν ιδιαίτερα μοναχική και μελαγχολική… αν συναντούσε τώρα τον homo sapiens…μάλλον θα άλλαζε διατροφικές συνήθειες!

Ποιά μέρα του χρόνου είναι η ελληνική χιπχοπ σκηνή, ποιού έτους, τι καιρό κάνει και τι φοράν οι άνθρωποι που κυκλοφορούν έξω εκείνη τη μέρα;
Είναι Τρίτη και 13 του Μάρτη, έτους 2012, έχει 16 βαθμούς και συννεφιά. Οι περισσότεροι κυκλοφορούν ακόμα με μπουφάν συνηθισμένοι στον χειμώνα που πέρασε και χαρακτηρίζουν τρελούς όσους λίγους υποστηρίζουν με το ντύσιμό τους τον ερχομό της άνοιξης.

Ποιά είναι η χειρότερη σκέψη που έχεις κάνει μόνος στο σπίτι σου
Αυτοκτονικός ιδεασμός λέγεται και μου έχει συμβεί αρκετές φορές

Ποιά είναι η χειρότερη σκέψη που έχεις κάνεις ενώ είσαι έξω με παρέα
Πως δε θα ξαναδώ κανέναν τους αν δεν πάρω πρώτος εγώ τηλέφωνο

Αν το ΚΚΕ ήταν κυβέρνηση εσύ τι θα ήσουν;
Μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθηνών

Αν το ΚΚΕ ήταν επαναστατική κυβέρνηση (εξωκοινοβουλευτική αν θες) πώς θα ονόμαζες το δίσκο σου.
«Κάποιοι ξέχασαν ένα αστέρι»

Τι άρωμα είναι η αναρχία και που το πουλάνε;
Όσοι είναι από μέρος της Μακεδονίας που έχει κερασιές ξέρουν…αναζητήστε το τον Μάη

Είναι σουρεάλ ο υποχθόνιος, και γιατί.
Κάποια πράγματα είναι ανεκτίμητα. Για όλα τα άλλα, υπάρχει η Capital

Αν η ύπαρξη είναι σαλάτα, η συνείδηση τι ντρέσινγκ είναι, και γιατί
Ξύδι μπαλσάμικο καλής ποιότητας… Εκ πρώτης όψεως απωθητικό…μόνο αν γευτείς το εκτιμάς πραγματικά

Αν όλη η ζωή ήταν μια συνέλευση του συλλόγου της ιατρικής τι αλλαγές θα προέκυπταν (ελεύθερη ανάπτυξη)
Πίστεψε με ολόιδιες είναι! Τεράστια ενασχόληση με τα μικρά ζητήματα που θα δώσουν εύκολες νίκες και θα μας κάνουν να νιώσουμε επιτυχημένοι και χαρούμενοι στο μικρόκοσμο που στήνουμε επίτηδες γιατί είμαστε παντελώς ανάξιοι να ασχοληθούμε να συναποφασίσουμε και να παλέψουμε για τα μεγάλα και τα δύσκολα…

Τελικά τι μένει;
«Άλλη μια μόδα μένει», γόπες στο τασάκι μου και να πάρω πτυχίο…

Βρείτε το δίσκο του Α. εχθρού εδώ: https://www.youtube.com/playlist?list=PLuI5dnZPPXID9sGTc5VE1Xghw7zjUKlHz

Αρέσει σε %d bloggers: